Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Τα σκουπίδια «πνίγουν» τον Ίασμο

Τα σκουπίδια «πνίγουν» τον Ίασμο

skoupidiaΓύρω από τους κάδους απορριμμάτων, κάτω από στάσεις λεωφορείων, πίσω από παγκάκια σε χώρους πρασίνου. Τα σκουπίδια στον Ίασμο βρίσκονται παντού, εκτός από εκεί που θα έπρεπε, μέσα στους κάδους.

Η κατάσταση αδικεί την εικόνα του γραφικού οικισμού και φυσικά δεν περνά απαρατήρητη από τους κατοίκους που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονά τους, αλλά, δυστυχώς μάταια.  Πολίτες του Ιάσμου απευθύνθηκαν στον «Χ» περιγράφοντας την εικόνα του Ιάσμου, «ως σκουπιδότοπου» και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αδιάφορες. «Που είναι ο δήμαρχος, δεν βλέπει τις εικόνες αυτές, μόνο εμείς τις βλέπουμε;» αναρωτήθηκαν.

Όπως τονίζουν ο Ίασμος αλλά και οι οικισμοί του δήμου έχουν εγκαταλειφθεί, αφού δεν παράγεται έργο που να βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη. Σύμφωνα με τους κατοίκους του Ιάσμου, οι κάδοι ανακύκλωσης είναι ασφυκτικά γεμάτοι τον τελευταίο μήνα και κανείς δε δείχνει να συγκινείται από την εικόνα.

Ανακυκλώσιμα ή μη υλικά ξεχειλίζουν από τους κάδους, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα όπου βρίσκονται, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμα. «Δεν υπάρχει καμία φροντίδα το τελευταίο διάστημα και το βλέπουμε παντού», τόνισαν.  Παράλληλα, βέβαια με τα σκουπίδια, τα χόρτα σε χώρους πρασίνου και πάρκα, όπου θα έπρεπε να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά, έχουν μεγαλώσει καθιστώντας ακόμα και την βόλτα σε αυτά απαγορευτική.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, φροντίζοντας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και το κόψιμο των χόρτων. Πέρασαν ένα καλοκαίρι έτσι, δε θέλουν το ίδιο και για το χειμώνα.

Πηγή: xronos.gr

x

Δείτε επίσης

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα για να αποφευχθεί η είσοδος της γρίπης των πτηνών από τη Βουλγαρία

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), προκειμένου να ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη