Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

oasthΚανονικά πραγματοποιούνται από σήμερα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, μετά από δώδεκα ημέρες επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένα δύο μηνών.

Χτες, το υπουργείο Υποδομών, κατέβαλε στον ΟΑΣΘ ποσό ύψους 2,8 εκ. ευρώ, το οποίο και μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει τη μισθοδοσία ενός μήνα και παρότι αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν τους καταβληθεί το σύνολο των οφειλομένων, τελικά έβαλαν νερό στο κρασί τους και υπό την πίεση επιβατικού κοινού και φορέων της πόλης, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο τιμόνι.

Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα κι αυτό γιατί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραμένουν αμετακίνητες. Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, αρνείται να αναγνωρίσει τα 134 εκ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα  με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, οφείλονται από το ελληνικό διάστημα στον Οργανισμό.

Από την άλλη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, θέτει ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση των συζητήσεων την είσπαρξη των ποσών που έχει λαμβάνειν από το δημόσιο και τα οποία προέκυψαν από διαδικασίες διαιτησιών στις οποίες προσέφυγαν οι δύο πλευρές.

Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργέιο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή δημάρχων αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων, με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση, ώστε να μη κινδυνεύσει η Θεσσαλονίκη να μείνει εκ νέου χωρίς αστικά λεωφορεία.

Πάντως, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, για να καταβληθούν και τα υπόλοιπα χρήματα που οφείλονται, πρέπει πρώτα επιθεωρητές να βεβαιώσουν ότι το ποσό που διατέθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και όχι για να καλυφθούν άλλες  υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Πηγή: thestival.gr

x

Δείτε επίσης

Αυτοψία στα αρχαία της Πιερίας – Ζημιές στο Δίον, λόγω της κακοκαιρίας

Επιπτώσεις και σε αρχαιολογικούς χώρους είχε η καταρρακτώδης βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή της Πιερίας, την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη