Αρχική ~ Ελλαδα ~ Στην εντατική το Θριάσιο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στην εντατική το Θριάσιο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

thriasioΣτα όρια λειτουργίας του είναι το Θριάσιο Νοσοκομείο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τον γερασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του. Οι συχνές βλάβες θέτουν τις ζωές ασθενών σε κίνδυνο, ενώ αφήνουν τους εργαζομένους εκτεθειμένους.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν οι εργαζόμενοι και περιγράφουν τρομακτικές σκηνές, όπως αυτή της πρόσφατης βλάβης αναπνευστήρα την ώρα που παρείχε αναπνευστική υποστήριξη σε διασωληνωμένο ασθενή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και της βλάβης μηχανήματος παροχής αναισθησίας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Πηγή της επισφαλούς συνθήκης, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση.

Τα παραδείγματα είναι ανεξάντλητα. Ενδεικτικά, στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου σήμερα λειτουργούν οριακά πέντε από τα επτά μηχανήματα αναισθησίας καθώς εδώ και πολύ καιρό όλα κατά διαστήματα παρουσιάζουν βλάβες και τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν σε επίπεδο κάτω του 70%, ενώ είναι χωρίς επίσημο σέρβις από τον Ιούνιο 2014. Ακόμα, στη Μονάδα Μεταναισθητικής Φροντίδας έχουν τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας οι έξι από τις οκτώ οθόνες καταγραφής (monitors).

Η Επιτροπή Αγώνα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στο νοσοκομείο κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για άσκηση πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων υγείας, που οδηγεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως αναφέρει, η συγκυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την επαρκή συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στις δημόσιες μονάδες υγείας, τη στιγμή που «συνεχίζει, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να «μπουκώνει» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα την ανακοίνωση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων με 280 εκατ. ευρώ».

Ακόμα, καταγγέλλει το γεγονός της πρόσφατης ψήφισης τροπολογίας που προβλέπει τη μεταφορά μέρους της ευθύνης για χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας στους δήμους και τις περιφέρειες, γεγονός από το οποίο θα μεγαλώσει η διαφοροποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αντίστοιχου δήμου και περιφέρειας και, το κυριότερο, θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του «Καλλικράτη», που προβλέπει ότι η ευθύνη για τα δημόσια νοσοκομεία θα περάσει στις περιφέρειες και για τα κέντρα υγείας στους δήμους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αναγκαία συντήρηση και αντικατάσταση, όπου χρειάζεται, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Θριάσιου Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στις λαϊκές οικογένειες, την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των επικουρικών και εργολαβικών εργαζομένων.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Δυτική Αττική: Πάνω από 1.300 κτίρια έχουν πληγεί

Στις 1.725 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη