Αρχική ~ Ελλαδα ~ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

ergazomenoi_koinonikes-domesΟι Εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 10.00, στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, καθώς για ακόμη μία φορά παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας οι Κοινωνικές Δομές απειλούνται με κλείσιμο και οι εργαζόμενοι (800 άτομα) με ανεργία.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

  • Αποπληρωμή των δεδουλευμένων καθώς παραμένουν 3 μήνες απλήρωτοι και οδεύουμε στον 4.
  • Παράταση του προγράμματος και μετά τις 31/10/2016 ημερομηνία κατά την οποία λήγει η τελευταία τετράμηνη παράταση που δόθηκε.
  • Ένταξη του υφιστάμενου προσωπικού στο νέο πλαίσιο, χωρίς μειώσεις προσωπικού, κατάργηση δομών  και επαναπροκύρηξη των θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας έχουν εξυπηρετήσει από την έναρξη της λειτουργίας τους (2013) έως σήμερα πάνω από 120.000 ωφελούμενους , οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού(άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, ΑμεΑ, πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά κ.ο.κ). Οι κοινωνικές δομές ως έργο του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 έχουν αξιολογηθεί , η αξιολόγηση έδειξε ότι έχουν επιτύχει  τους στόχους που είχαν τεθεί κατά 200% καθιστώντας το εν λόγω πρόγραμμα ,το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

Ημέρα ταλαιπωρίας αναμένεται η σημερινή για την Αθήνα καθώς για 24 ώρες δεν θα κινηθούν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη