Αρχική ~ Διεθνη ~ Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ντέιβιντ Κάμερον

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ντέιβιντ Κάμερον

kameron

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα, με την απόφασή του να έχει άμεση ισχύ.

«Όπως εγώ το βλέπω, στο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα και με δεδομένες τις συνθήκες της παραίτησής μου, δεν είναι πραγματικά δυνατό να παραμείνω ένας αποτελεσματικός βουλευτής όπως ήμουν πρωθυπουργός» δήλωσε ο Κάμερον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Νομίζω ότι οτιδήποτε κάνεις αποσπά την προσοχή από αυτό που η κυβέρνηση πρέπει να κάνει για την χώρα μας» υπογράμμισε ο ίδιος, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2016.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκλεγόταν στην εκλογική περιφέρεια του Γουίτνεϊ από τον Ιούνιο του 2001.

Εμφανιζόταν μέχρι πρότινος «πολύ ενθουσιώδης» στην ιδέα να παραμείνει βουλευτής στο Οξφορντσάιρ, ενώ διαβεβαίωνε ότι προτίθετο να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία το 2020.

Τρεις μήνες ωστόσο αργότερα, άλλαξε γνώμη προκαλώντας έκπληξη στην κοινή γνώμη. Παραδοσιακά οι πρώην πρωθυπουργοί διατηρούν τη βουλευτική τους έδρα για κάποια χρόνια προτού παραιτηθούν.

«Έπειτα από ώριμη σκέψη αυτό το καλοκαίρι, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη απόφαση ήταν να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου έδρα στο Γουίτνεϊ…» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσφερε επίσης «την πλήρη του στήριξη στην Τερέζα Μέι», που τον διαδέχθηκε την 13η Ιουλίου στη Ντάουνινγκ Στριτ και υπό την διακυβέρνηση της οποίας «είναι βέβαιο ότι η Βρετανία θα γνωρίσει ευημερία».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η παραίτησή του δεν έχει «καμία σχέση» με την μεταρρύθμιση για τα δημόσια λύκεια για την οποία δεσμεύτηκε η Τερέζα Μέικαι στην οποία εκείνος αντιτίθετο.

«Πιστεύω ότι ξεκίνησε την θητεία της με καλούς οιωνούς. Μπορεί να γίνει μια ισχυρή πρωθυπουργός για την χώρα μας» τόνισε.

«Οι ιστορικοί ας κρίνουν».

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

x

Δείτε επίσης

Κανένα ίχνος από το υποβρύχιο στην Αργεντινή

Οι ήχοι που κατέγραψαν συσκευές που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για το υποβρύχιο ARA San Juan, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη