Αρχική ~ Διεθνη ~ Ουγγαρία: 22 ΜΚΟ καλούν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος Ορμπάν για το μεταναστευτικό

Ουγγαρία: 22 ΜΚΟ καλούν σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος Ορμπάν για το μεταναστευτικό

ouggaria-orbanΣυλλογικό όργανο το οποίο εκπροσωπεί 22 μη κυβερνητικές οργανώσεις κάλεσε τους Ούγγρους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα που αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς το «απάνθρωπο».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε εκστρατεία για να θεωρηθεί άκυρο αυτό το δημοψήφισμα: δεν επιτρέπει την προώθηση των κοινών αξιών μας, δεν έχει κανένα νόημα και είναι απάνθρωπο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το συλλογικό όργανο στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων η Επιτροπή του Ελνσίκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σύλλογος εκπαιδευτικών που είχε οργανώσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την περασμένη άνοιξη.

Περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις 2 Οκτωβρίου να απαντήσουν στο ερώτημα: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

Το στρατόπεδο του «όχι», το οποίο στηρίζεται από την κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, για να θεωρηθεί έγκυρο το συμβουλευτικό δημοψήφισμα η συμμετοχή απαιτείται να ξεπεράσει το 50%. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Zavecz, το 54% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι σίγουρα θα ψηφίσει.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της καταγγέλλει «εκστρατεία τρόμου» και «κλίμα μίσους» απέναντι στους μετανάστες.

Η Βουδαπέστη δεν δέχτηκε κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος μετεγκατάστασης στις χώρες της Ε.Ε.. Περίπου 400.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν από το έδαφός της το 2015 και προωθήθηκαν σε άλλες χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, μέχρι που οι αρχές έκλεισαν με συρματοπλέγματα τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία.

Πηγή: naftemporiki.gr

x

Δείτε επίσης

Κανένα ίχνος από το υποβρύχιο στην Αργεντινή

Οι ήχοι που κατέγραψαν συσκευές που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για το υποβρύχιο ARA San Juan, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη