Αρχική ~ Πολιτικη ~ Ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ στο ταμείο ελληνικών αποκρατικοποιήσεων

Ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ στο ταμείο ελληνικών αποκρατικοποιήσεων

elliniko aerodromioΟ Ζακ Λε Παπ, έμπειρος τεχνοκράτης που είχε διατελέσει στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν η τελευταία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τέθηκε επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Ο γάλλος αξιωματούχος, λάτρης των τεχνών και της όπερας, έχει δουλέψει στο πλευρό επίσης των υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ επί τρία χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της αεροπορικής εταιρίας Air France-KLM, από την οποία έφυγε το καλοκαίρι του 2016.

Όπως επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, οι ικανότητες του Λε Παπ έχουν αναγνωρισθεί ήδη από τα χρόνια που δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου, η εμπειρία του τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τον καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

x

Δείτε επίσης

Σπάνια έγγραφα από την περίοδο της Χούντας βρέθηκαν στα αρχεία της Βουλής

Αρχειακός «θησαυρός» με σπάνια έγγραφα που αφορούν και την σκοτεινή περίοδο της επταετίας (1967-1977)  ανακαλύφθηκαν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη