Αρχική ~ Διεθνη ~ Ο αγώνας των Γάλλων δεν έχει τελειώσει

Ο αγώνας των Γάλλων δεν έχει τελειώσει

galliaΤην ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν στη σύνοδο της Μπρατισλάβας για να «σώσει» την Ευρώπη, στη Γαλλία δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ξανά κατά του διαβόητου νόμου για τα εργασιακά που την άνοιξη είχε σηκώσει στο πόδι ολόκληρη τη χώρα.

Ηταν περίπου 170.000 σε ολόκληρη την επικράτεια, οι 40.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Μόνο 13.000, ισχυρίζεται η αστυνομία. Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν τα επεισόδια. Πάνω από 20 άτομα τραυματίστηκαν, διαδηλωτές και αστυνομικοί. Επίσης, έγιναν δεκάδες προσαγωγές σε ολόκληρη τη Γαλλία – 62 σύμφωνα με τη Liberation, 169 κατά το Associated Press.

Και μετά, τι; Πέρα από τον δρόμο, εξετάζονται και άλλες μορφές κινητοποίησης, όπως η προσφυγή στα δικαστήρια. Για έναν νόμο, σημειωτέον, ο οποίος επιβλήθηκε με διάταγμα αντί να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Στόχος των συνδικάτων είναι να μπλοκάρουν τις επιχειρησιακές συμφωνίες στις οποίες δίνει προτεραιότητα ο νέος νόμος έναντι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires. Οπως δείχνουν τα γκάλοπ για τις προεδρικές εκλογές του 2017, ανεξάρτητα από την τύχη της Ε.Ε., τον εαυτό του ο Ολάντ δεν τον σώζει με τίποτα…

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Κανένα ίχνος από το υποβρύχιο στην Αργεντινή

Οι ήχοι που κατέγραψαν συσκευές που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για το υποβρύχιο ARA San Juan, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη