Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Νόμιμη η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Νόμιμη η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

oasthΧωρίς λεωφορεία μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει η συμπρωτεύουσα. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση.

Λίγο πριν τις 15.00, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, δικαιώνοντας τους εργαζομένους και απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, κρίνοντας ότι η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, δεν απέδωσε τα ευκταία αποτελέσματα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δεν δέχθηκαν την πρόταση να εξοφληθούν για το μήνα Ιούλιο

Ο υπουργός, φέρεται ότι πρότεινε στους εργαζομένους να καταβάλει τα χρήματα του Ιουλίου και, εφόσον η διοίκηση αποδείξει ότι με αυτά τα χρήματα θα καταβληθούν οι μισθοί, να καταβάλει και τα υπόλοιπα. Εκείνοι όμως δεν συμφώνησαν.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ο υπουργός προτίθεται να καταθέσει ένα έγγραφο προς τη διοίκηση του Οργανισμού με προτάσεις για την εξυγίανσή του. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Χρ. Σπίρτζης είναι πρόθυμος να καταβάλει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ.

«Εμείς διαφωνούμε με αυτήν την πρόταση και θέλουμε πλήρη εξόφληση των οφειλών, καθώς είμαστε απλήρωτοι για τρεις μήνες», υποστηρίζει ο κ. Τσερμενίδης, γνωστοποιώντας πως η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν το Σάββατο θα συνεχιστεί.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστήριξε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας. Δικηγόρος του δήμου παρευρέθηκξε στην εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Προς ανακήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Προς την ανακήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδεύουν 4 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη