Αρχική ~ Οικονομια ~ Νέο τοπίο για τα συμβόλαια στα ακίνητα με «μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυθαιρέτων

Νέο τοπίο για τα συμβόλαια στα ακίνητα με «μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυθαιρέτων

aftheretaΝέα δεδομένα διαμορφώνονται στις αποδοχές κληρονομιάς σχετικά με ακίνητα αλλά και σε λάθε μεταβίβαση με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», καθίσταται υποχρεωτική η βεβαίωση μηχανικού για να μπορεί να ολοκληρωθεί κάθε δικαιοπραξία που έχει σχέση με ακίνητο, ακόμα κι αν σε αυτό δεν υφίσταται κτίσμα, επιβαρύνοντας με πρόσθετο κόστος τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κάνουν αποδοχή κληρονομιάς. Με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα δώσει οριστική λύση στη διαιώνιση της αυθαιρεσίας.

Η βεβαίωση μηχανικού θα είναι απαραίτητη σε κάθε αγοραπωλησία, γονική παροχή, δήλωση αποδοχής κληρονομιάς ή κληροδοσίας, εφόσον με αυτή περιέρχεται στον κληρονόμο ή τον κληροδόχο ακίνητο της κληρονομιάς ή έμπρακτο δικαίωμα πάνω σε αυτό- συμπεριλαμβανομένων και ακινήτων χωρίς κτίσμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης βαριές «καμπάνες» που ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ανάλογα με την αξία της αυθαίρετης κατασκευής και για τους συμβολαιογράφους οι οποίοι θα συντάσσουν συμβόλαια, τους μεσίτες που θα μεσολαβούν, τους δικηγόρους που θα παρίστανται στη σύνταξη συμβολαίων, τους υποθηκοφύλακες ή τους προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων που θα τα μεταγράφουν στην περίπτωση που λείπει η βεβαίωση μηχανικού.

Πηγή: newsbeast.gr

x

Δείτε επίσης

Αρχές 2018 το χαράτσι με βάση το εισόδημα του 2016

Στις αρχές του 2018 θα καταβληθεί η πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη