Αρχική ~ Διεθνη ~ Νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία με τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέο σκάνδαλο στη Βραζιλία με τα ασφαλιστικά ταμεία

President-of-BrazilΠριν προλάβει να καθίσει  στην προεδρική καρέκλα της Βραζιλίας  ο Μισέλ Τέμερ  και η κυβέρνηση του έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς, μια απάτη η οποία φέρεται να στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.  Μετά την καθαίρεση της Ντίλμα Ρουσεφ  που κατηγορήθηκε για σκάνδαλα  η νέα κυβέρνηση προσπαθεί, παίρνοντας αποστάσεις, να μετριάσει τις συνέπειες από το νέο σκάνδαλο.

Η αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα πέντε πρόσωπα που συνδέονται με ύποπτες επενδύσεις τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία ανήκουν σε δημόσιες επιχειρήσεις. Η έρευνα ενέπλεξε δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη των ταμείων, που βαρύνουν υποψίες ότι είχαν στήσει ένα κύκλωμα απάτης το οποίο διασπάθισε ποσά ύψους τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων ρεάις (  2,2 δισεκ. ευρώ). Ανάμεσα στους υπόπτους είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που βρίσκεται στην πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές βοδινού.

Οι διορισμοί των διευθυντών των ασφαλιστικών ταμείων γίνονταν από τα πολιτικά κόμματα και η έρευνα θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί και θα πλήξει το πολιτικό κατεστημένο της Βραζιλίας. Ήδη, τουλάχιστον 50 πολιτικοί αντιμετωπίζουν έρευνα για το σκάνδαλο της Πετρομπράς.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ

x

Δείτε επίσης

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας ξεπέρασε το Facebook

Οι μετοχές του Tencent έκλεισαν με άνοδο 2% στο Χονγκ Κονγκ, εκτιμώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παιχνίδια ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη