Αρχική ~ Ελλαδα ~ Νέα κέντρα για μετανάστες ετοιμάζονται στη Μακεδονία

Νέα κέντρα για μετανάστες ετοιμάζονται στη Μακεδονία

metanastesΤις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Μακεδονία που θα κλείσουν μόλις δημιουργηθούν νέες δομές και αναβαθμιστούν υπάρχουσες σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης.

Όπως σημείωσε, θα κλείσουν κατά σειρά οι δομές: Καραμανλή στη Σίνδο, αποθήκες Ηλιάδη στο Καλοχώρι, Φράκαπορ κοντά στον βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου, Φέσσα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, Σινατέξ στον Δήμο Λαγκαδά και η δομή στο Βαγιοχώρι που υπολειτουργεί, ενώ το κέντρο που λειτουργεί στο χώρο της Αλεξίλ στο Δερβένι θα παραμείνει μέχρι το Πάσχα. Στο Κιλκίς θα κλείσουν οι δομές στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο.

Επίσης, θα αναβαθμιστούν η δομή στα Διαβατά, ο χώρος της Σόφτεξ, ο χώρος που βρίσκεται στον Δήμο Παύλου Μελά και η δομή στα Βασιλικά.

Παράλληλα ξεκίνησαν εργασίες στο Χωρύγι Κιλκίς, θα αναβαθμιστούν οι χώροι στην Αλεξάνδρεια και τη Βέροια Ημαθίας, τα Γιαννιτσά Πέλλας, το Κτήμα Ηρακλή Πιερίας και την Πέτρα Ολύμπου.

Στις Σέρρες ξεκίνησαν εργασίες για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στην πρώην ΚΕΓΕ, ενώ στη Δράμα προετοιμάζεται ένα διώροφο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε ότι ενώ στην Κεντρική Μακεδονία βρισκόταν 23.000 μετανάστες σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 16.000.

Πηγή: tanea.gr

x

Δείτε επίσης

Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής για τα αυτοκίνητα, αφού ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη