Αρχική ~ Πολιτικη ~ Με σφραγίδα Κομισιόν μας στέλνουν πίσω τους μετανάστες

Με σφραγίδα Κομισιόν μας στέλνουν πίσω τους μετανάστες

mpertoΒόμβα στην ελληνική κυβέρνηση βάζει η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ένα εικοσιτετράωρο μετά τη δήλωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ότι μπορεί να υπάρξουν νέες επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Η κα. Μπερτό, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επανέναρξης των επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από τη Γερμανία και άλλες χώρες προς τη χώρα μας ανέφερε ότι στόχος των Βρυξελλών είναι η επιστροφή της Ελλάδας στα στάνταρ του συστήματος του Δουβλίνου έως το τέλος του έτους.

Παρά το γεγονός ότι η κ. Μπερτό παραδέχτηκε ότι επί του παρόντος η Κομισιόν εξετάζει την αναμόρφωση του Δουβλίνου ΙΙΙ στη συνέχεια δήλωσε ότι έως ότου να μεταρρυθμιστεί το ισχύον σύστημα η Ελλάδα, όπως οι υπόλοιπες χώρες, οφείλει να τηρεί τα στάνταρ για υποδοχή, καταγραφή και φιλοξενία των προσφύγων.

«Έχουμε ένα σύστημα που αφορά τις αιτήσεις για άσυλο, και αυτό είναι το Δουβλίνο», συμπλήρωσε. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνο όποιος πρόσφυγας ή μετανάστης βρεθεί χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα (χορήγηση ασύλου) σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος θα πρέπει να επαναπροωθηθεί στη χώρα στην οποία εισήλθε εντός της Ε.Ε..

Αυτό σημαίνει πως δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τρόπο να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, θα πρέπει ως το τέλος του έτους να επιστρέψουν στην «πύλη εισόδου» του στην Ευρώπη, δηλαδή την Ελλάδα.

Πηγή: thetoc.gr

x

Δείτε επίσης

Σπάνια έγγραφα από την περίοδο της Χούντας βρέθηκαν στα αρχεία της Βουλής

Αρχειακός «θησαυρός» με σπάνια έγγραφα που αφορούν και την σκοτεινή περίοδο της επταετίας (1967-1977)  ανακαλύφθηκαν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη