Αρχική ~ Ελλαδα ~ Να μην εκδίδουν κουπόνια τα κόμματα ζητούν οι θεσμοί

Να μην εκδίδουν κουπόνια τα κόμματα ζητούν οι θεσμοί

kommataΔιαφωνία στο θέμα έκδοσης κουπονιών για τη χρηματοδότηση κομμάτων έχουν οι θεσμοί όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, με τα στελέχη του ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM και ΕΕ.

Σημειώνεται πως με το νέο Μνημόνιο οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν πως θα αναθεωρήσουν και θα συμπληρώσουν το νομικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων σε βασικές του αδυναμίες, όπως π.χ. τις ανώνυμες δωρεές, τους περιορισμούς στις κατασχέσεις και τη δυνατότητα μεταφοράς δημοσίων χρηματοδοτήσεων, ενώ δεσμεύθηκαν πως θα τροποποιόσουν τη νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται η έγκυρη κατάθεση και δημοσίευση πληροφοριών σχετικών με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Εξερχόμενος της συνάντησης με τους θεσμούς που διήρκησε μια ώρα ο κ. Βασιλιάδης ανέφερε πως σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν υπήρξε σύγκλιση θέσεων, με τις μόνες ενστάσεις να αφορούν στο θέμα  των ανώνυμων δωρεών προς τα πολιτικά κόμματα και ειδικά στο θέμα της έκδοσης κουπονιών κάτι που οι θεσμοί θέλουν να καταργηθεί.

Διαφωνία εκφράζουν οι θεσμοί και για τον πρόσφατο νόμο που απαγορεύει στους βουλευτές να μετέχουν σε εταιρείες ως μέτοχοι, καθώς θεωρούν πως αντίκειται του ενωσιακού κεκτημένου.

Ακόμη, εξετάσθηκαν οργανωτικά θέματα και κυρίως η αλλαγή δομής της Γραμματείας για την Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ώστε να τοποθετεί σε αυτή Εισαγγελέας προκειμένου να ελέγχει τόσο τον Γενικό Γραμματέα όσο και και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Πηγή: insider.gr

x

Δείτε επίσης

Δυτική Αττική: Πάνω από 1.300 κτίρια έχουν πληγεί

Στις 1.725 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη