Αρχική ~ Δυτικη Ελλαδα ~ «Λουκέτο» στη ΔΕΗ Αμαλιάδας

«Λουκέτο» στη ΔΕΗ Αμαλιάδας

deiΤίτλοι τέλους για το κατάστημα της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα, καθώς από 1η Οκτωβρίου 2016 θα σταματήσει να λειτουργεί, σύμφωνα και με το έντυπο που έχει αναρτηθεί εντός του καταστήματος για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Επίσημη ενημέρωση από τα κεντρικά της ΔΕΗ και το Γραφείο Τύπου δεν υπήρξε μέχρι χθες το απόγευμα, ενώ οι αρμόδιοι εντός και εκτός νομού παρέπεμπαν ο ένας στον άλλο, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έχουν ανακύψει από αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση.

Η ουσία βέβαια είναι ότι από 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Πύργο και Λεχαινά για να εξυπηρετηθούν, με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού να μένει στον αέρα.

Το ενημερωτικό

Στο σχετικό έντυπο που έχει αναρτηθεί στο ταμείο του καταστήματος της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα για την ενημέρωση των καταναλωτών, αναφέρεται ότι: «Από 1/10/2016 δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτησή σας από το κατάστημα της Αμαλιάδας».

Επίσης δίνονται και ‘οδηγίες προς ναυτιλλομένους’ καθώς επισημαίνονται και τα κάτωθι:

«Εξυπηρετηθείτε πλήρως για οποιοδήποτε αίτημα ή πληροφορία τηλεφωνικά καλώντας στο 11770:

-Σε οποιοδήποτε κατάστημά μας σε όλη την Ελλάδα

-Σε κάποιο από τα πλησιέστερα καταστήματά μας σε Πύργο  και Λεχαινά».

Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές από Αμαλιάδα, Πηνεία και την ευρύτερη περιοχή θα μπορούν να εξυπηρετούνται οπουδήποτε στην Ελλάδα, πλην της Αμαλιάδας!

Τονωτική ένεση

Το κατάστημα έχει παραμείνει στην Αμαλιάδα με τονωτικές ενέσεις και όλα έδειχναν εδώ και καιρό ότι η πρόθεση της διοίκησης ήταν η κατάργησή του. Μία πρώτη ‘γεύση’ δόθηκε τον περασμένο Μάιο, με την απόφαση τότε για κλείσιμο του ταμείου, το οποίο τελικά το τελευταίο τετράμηνο λειτουργεί κάθε Τρίτη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από την αρχική απόφαση.

Τώρα όμως η ΔΕΗ προχώρησε ακόμη πιο πέρα και πάει σε οριστικό λουκέτο, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες καταναλωτές που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κατάστημα.

Αντίδραση από τη δημοτική αρχή

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, ήταν άμεση η αντίδραση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους βουλευτές του Νομού Ηλείας και  ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους –και κυρίως στους κυβερνητικούς βουλευτές– ότι θα πρέπει να ανασταλεί από τα επιτελικά στελέχη της ΔΕΗ η απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Ζήτησε άμεσα να κλειστεί ραντεβού με την διοίκηση της Επιχείρησης, ενώ για το λόγο αυτό μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε για το θέμα:  «Η συγκεκριμένη απόφαση είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Δήμο Ήλιδας. Δεν νοείται η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ηλείας –η Αμαλιάδα– να μη έχει κατάστημα της ΔΕΗ και οι κάτοικοί της να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και να μεταβούν σε άλλους Δήμους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους υπαλλήλους της επιχείρησης και να προχωρήσουν στις συναλλαγές ή τους διακανονισμούς τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθεί μια τέτοια ενέργεια που εκτός από αιφνιδιαστική και απαράδεκτη, είναι και άδικη για την τοπική κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, για να μην υλοποιηθεί η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η Αμαλιάδα δεν θα δεχτεί πλέον τετελεσμένα».

Καμία ενημέρωση

Η προϊσταμένη της ΔΕΗ στο κατάστημα του Πύργου κληθείσα από την ‘Π’ να σχολιάσει το θέμα, δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε στα κεντρικά στην Αθήνα. Ούτε από εκεί όμως κατέστη εφικτό να δοθούν απαντήσεις, ούτε από το γραφείο του γενικού διευθυντή εμπορίας, ούτε από το γραφείο της διευθύντριας πωλήσεων, ούτε από το Γραφείο Τύπου της επιχείρησης. Από τον ‘Άννα στον Καϊάφα’ δηλαδή και όλοι νίπτουν τας χείρας τους…

Πηγή: patrisnews.com

x

Δείτε επίσης

Αιματηρό επεισόδιο με μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη