Αρχική ~ Διεθνη ~ Κομισιόν: Η VW παραβίασε τους κανόνες 20 χωρών – μελών της Ε.Ε.

Κομισιόν: Η VW παραβίασε τους κανόνες 20 χωρών – μελών της Ε.Ε.

VolkswagenΤο καταναλωτικό δίκαιο 20 χωρών – μελών της Ε.Ε. παραβίασε η Volkswagen, σύμφωνα με το πόρισμα της Κομισιόν για την υπόθεση παραποίησης των ελέγχων στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της.

Το πόρισμα, τα οποίο αποκαλύπτεται από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρει ότι η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένως τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει στην εθελούσια αποζημίωση των καταναλωτών, δίχως ωστόσο να λάβει ικανοποιητική απάντηση στο αίτημά της.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε, η αρμόδια Επίτροπος, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους καταναλωτικών ενώσεων, εντός της εβδομάδας.

Στόχος της Κομισιόν είναι η Volkswagen να αποζημιώσει τους ιδιώτες – πελάτες της, όπως ακριβώς συνέβη και στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, το ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίο παραποιούνταν οι έλεγχοι στις εκπομπές ρύπων, βρέθηκε εγκαταστημένο σε 8,5 εκατ. οχήματα.

«Είναι πασιφανές ότι η VW παραβίασε τους καταναλωτικούς κανόνες στα περισσότερα κράτη – μέλη της Ε.Ε.» καταλήγει το πόρισμα της Κομισιόν.

Πηγή: naftemporiki.gr

x

Δείτε επίσης

Τουρκία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων για ένα tweet

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε τριετή φυλάκιση έναν δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη