Αρχική ~ Δυτικη Ελλαδα ~ Καταχώριση της ονομασίας «Μελεκούνι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

Καταχώριση της ονομασίας «Μελεκούνι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

perifereia dytiki elladaΑπό τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι η Ομάδα των τοπικών επιχειρήσεων Ρόδου παραγωγής Μελεκουνιού, με έδρα το 5ο χλμ. Τσαΐρι –Αεροδρομίου, Ρόδος υπέβαλε   στο ΥΠΑΑΤ   αίτηση καταχώρισης της ονομασίας«ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ» στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ – ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται δια της παρούσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση μέχρι και την 31/10/2016 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της παραπάνω ΚΥΑ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων, Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ & άλλων Συστημάτων Ποιότητας, του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα καταχώρισης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτησή τους.

x

Δείτε επίσης

Αιματηρό επεισόδιο με μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έξω από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη