Αρχική ~ Διεθνη ~ Η Τουρκία απελευθέρωσε 33.838 κρατούμενους για να φυλακίσει κατηγορούμενους για το πραξικόπημα

Η Τουρκία απελευθέρωσε 33.838 κρατούμενους για να φυλακίσει κατηγορούμενους για το πραξικόπημα

tourkiaΕλεύθεροι κυκλοφορούν ήδη 33.838 πρώην κρατούμενοι στις φυλακές τις Τουρκίας, και αναμένεται να ελευθερωθούν και άλλοι, προκειμένου να υπάρξει χώρος για τους νέους κρατούμενους, τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν συλληφθεί με την υποψία ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ, οι τουρκικές φυλακές θα ανοίξουν τις πόρτες σε 38.000 κρατούμενους, στο πλαίσιο των ποινικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στον απόηχο του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστική εποπτεία ή αναστολή, ενώ εξαιρέθηκαν όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, δολοφονίες, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλα βίαια εγκλήματα.

Συνολικά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους από τον Ιούλιο. Όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης την Παρασκευή, οι τουρκικές Αρχές έχουν προχώρησαν σε εκκαθάριση περίπου 8.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: tvxs.gr

x

Δείτε επίσης

Τουρκία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων για ένα tweet

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε τριετή φυλάκιση έναν δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη