Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Για το επεισόδιο στην Καμάρα.

Για το επεισόδιο στην Καμάρα.

kamara_thesΣτον απόηχο των κινητοποιήσεων του προηγούμενου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, έφτασε στα γραφεία του Ανάποδα.news μια ανακοίνωση – καταγγελία από την τοπική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΕΠΑΜ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ορισμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν να διώξουν το ΕΠΑΜ από τη συγκέντρωση της Καμάρας, ενώ ένας από αυτούς έκλεψε τρεις σημαίες με τα σύμβολα του Μετώπου. Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας μπορείτε να το δείτε εδώ.
Επικοινωνήσαμε με μέλη της τοπικής οργάνωσης, για να μας δώσουν μια πληρέστερη εικόνα του συμβάντος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποια άτομα από το μπλοκ των αναρχικών, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ΕΠΑΜ, πλησίασαν και απαίτησαν την αποχώρησή του από τη συγκέντρωση. Ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός, όπου ακούστηκαν εκφράσεις όπως «δε χωράτε εσείς εδώ», «εσείς είστε πατριώτες, τι δουλειά έχετε με μας» κλπ, και προειδοποιήσεις (έμμεσες απειλές) ότι στις γραμμές τους υπάρχουν άτομα που δεν ελέγχονται και μπορεί να δημιουργηθούν άλλες, δυσάρεστες καταστάσεις. Εκείνη τη στιγμή, πλησίασε ένας τρίτος, ο οποίος, χωρίς να πει λέξη, άρπαξε τις σημαίες και έφυγε.
«Στην Καμάρα είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πολιτικοί φορείς, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ανεξάρτητα σωματεία, επιτροπές κατοίκων και άλλες συλλογικότητες της πόλης μας. Δε νομίζουμε όλοι αυτοί να εξουσιοδότησαν τη συγκεκριμένη ομάδα να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη. «Υπήρχαν εκεί άτομα και οργανώσεις με τους οποίους έχουμε κοινές δράσεις, όπως για παράδειγμα κατά των πλειστηριασμών, επίσης εκεί ήταν και οι Επιτροπές Αγώνα Κατά της Εξόρυξης Χρυσού στη Χαλκιδική, με τους οποίους έχουμε στενή συνεργασία και έχουμε δείξει άπειρες φορές την έμπρακτη συμπαράστασή μας. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι καμία από αυτές τις οργανώσεις δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στην καταγγελία μας και δεν έχει καταδικάσει το περιστατικό. Μπορεί να ήταν περιορισμένης έκτασης, αλλά έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις και γι’ αυτό θεωρήσαμε απαραίτητο να το αναδείξουμε με την ανακοίνωση που βγάλαμε.»
Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης μας τόνισαν ότι ουδέποτε έχουν προκαλέσει με πράξεις ή με δηλώσεις τους τον αντιεξουσιαστικό χώρο. «Ενοχλούνται από μόνο το γεγονός ότι υπάρχουμε και συμμετέχουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις, φέροντας τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ενοχλούνται από το ότι τιμούμε την ελληνική σημαία και εκφράζουμε έναν καθαρά δημοκρατικό, πατριωτικό λόγο. Έχουμε δεχθεί και στο παρελθόν απρόκλητες λεκτικές επιθέσεις και απειλές.»
Τέλος, τα μέλη του ΕΠΑΜ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα τοπικά ΜΜΕ και τα ανεξάρτητα blog καθώς, όπως μας είπαν, «καμία από τις ανακοινώσεις και κανένα από τα δελτία τύπου που κατά καιρούς έχουμε βγάλει δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.»

Πηγή: anapoda.news

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Προς ανακήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Προς την ανακήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδεύουν 4 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη