Αρχική ~ Ελλαδα ~ Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το ΣτΕ

Διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το ΣτΕ

astynomia diamartyriaΣυμβολική ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της Πανεπιστημίου, με αφορμή την απόφασή του που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς τους ενστόλων πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές ανήρτησαν μάλιστα πανό στο οποίο αναφερόταν: «Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα! Οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους, δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ!! Δυο μέτρα και δυο σταθμά; ΓΙΑΤΙ; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;».

Στην ανακοίνωση, δε, που εξέδωσαν πριν από την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας τόνιζαν:

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη. Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μας ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις.

Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι θα παρευρεθούν στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών πυροσβεστών και λιμενικών που έχει προγραμματιστεί εν όψει της ΔΕΘ στην πλατεία Δικαστηρίων στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: efsyn.gr

 

x

Δείτε επίσης

Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας αγνοούμενος στη Μάνδρα – 21 τα θύματα της θεομηνίας

Στους 21 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, καθώς εντοπίστηκε ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη