Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Ανοίγουν αυλαία οι «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης»

Ανοίγουν αυλαία οι «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης»

ksanthi-palia-poliΑνοίγουν αυλαία το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης» ένας πολιτιστικός θεσμός της περιοχής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου από το 1991.

Οι εκδηλώσεις οφείλουν τον τίτλο τους στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη «Παλιά Πόλη», όπου πραγματοποιούνται, μεταφέροντας το «άρωμα» μιας άλλης εποχής στους επισκέπτες.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, περιήγηση στα σοκάκια της Ξάνθης, κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά πανηγύρια και χορούς, σεμινάρια καποέιρα, βραδιές τάνγκο, ποντιακές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και ντοκουμέντων και εικαστικά εργαστήρια.

Επιπλέον ο 8ος πανελλήνιος ποδηλατικός αγώνας δρόμου αντοχής 80 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, στον υπαίθριο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, ενώ η γιορτή μελιού θα πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια των γιορτών της Παλιάς Πόλης.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα για να αποφευχθεί η είσοδος της γρίπης των πτηνών από τη Βουλγαρία

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), προκειμένου να ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη