Αρχική ~ Ελλαδα ~ Αλλαγές στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τις εγγραφές στην Τριτοβάθμια

Αλλαγές στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τις εγγραφές στην Τριτοβάθμια

ypourgeio paideiasΣε τροποποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής των εγγραφών των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας.

Όπως σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, πλέον δεν απαιτείται η εισαγωγή κωδικού PIN, το οποίο αποστέλλονταν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που δήλωναν οι νέοι φοιτητές στη φόρμα των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας.

Το υπουργείο εξηγεί ότι κατά τη διαδικασία παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αποστολή του κωδικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν οι φοιτητές στο επόμενο βήμα και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιτυχόντων που έχουν προχωρήσει σε ηλεκτρονική εγγραφή τις τρεις μέρες που «άνοιξε» το σύστημα, αυτός ανέρχεται στις 41.654. Καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών είναι η 12η Σεπτεμβρίου.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής των επιτυχόντων δεν απαιτείται αποστολή δικαιολογητικών παρά μόνο η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής  που φέρει, μετά την υποβολή της, αριθμό πρωτοκόλλου.

Πηγή: naftemporiki.gr

x

Δείτε επίσης

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

Ημέρα ταλαιπωρίας αναμένεται η σημερινή για την Αθήνα καθώς για 24 ώρες δεν θα κινηθούν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη