Αρχική ~ Ελλαδα ~ 4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι

4 στους 10 φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι

oaedΤέσσερις στου δέκα εργαζόμενοι και σχεδόν οι έξι στους δέκα νέοι ηλικίας έως 24 ετών φοβούνται ότι θα απολυθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Την αύξηση του φόβου της απόλυσης κατά 2% και τα ποσοστά καταγράφει συγκριτική έρευνα της Randstad σε δείγμα 405 ατόμων.

Με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν στη ερώτηση «πόσο πιθανή θεωρούν οι εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες», το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό και είναι αυξημένο κατά 2% από το β’ τρίμηνο του 2016.

Οι άνδρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (φτάνει το 40%) ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αγγίζει το 39%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό φόβου απόλυσης, είναι αυτή των 18-24 ετών (57%).

Τέλος, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας, σε ποσοστό 42%. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητά νέες θέσεις εργασίας μειώθηκε κατά 3%, φτάνοντας το 31% το τρίτο τρίμηνο του 2016 (32% για τις γυναίκες και 29% για τους άνδρες).

Το υψηλότερο ποσοστό όσων αναζητούν νέες θέσεις εργασίας εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 55-67 ετών (ποσοστό 40%). Το ποσοστό των εργαζομένων που άλλαξε θέση εργασίας εντός των τελευταίων έξι μηνών μειώθηκε κατά 2% κι έφτασε στο 19%, με την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών να έχει τον υψηλότερο δείκτη αλλαγής απασχόλησης (29%) και να ακολουθούν οι γυναίκες (22%).

Πηγή: imerisia.gr

x

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη στην αύξηση της παιδικής φτώχειας

Η χώρα μας κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη