Αρχική ~ Διεθνη ~ 20 απολύσεις από τον κυπριακό «Φιλελεύθερο»

20 απολύσεις από τον κυπριακό «Φιλελεύθερο»

mmeΗ κρίση στον χώρο των έντυπων (και όχι μόνο) ΜΜΕ κτυπά και στην Κύπρο. Το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της νήσου, αυτό του «Φιλελευθέρου», ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 20 εργαζόμενους, ανάμεσά τους και έγκριτοι δημοσιογράφοι με μεγάλη και ευδόκιμη υπηρεσία στην εφημερίδα. Στο συγκρότημα εργάζονται 250 άτομα.

Οπως ανακοίνωσε χθες στο προσωπικό ο εκδότης Νίκος Παττίχης, εν μέσω αντιδράσεων και προειδοποιήσεων από τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και Ένωση Συντακτών για λήψη δυναμικών μέτρων, τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας οδηγούν κατ’ ανάγκη σε συγκράτηση του μισθολογίου.

Εξήγησε ότι η διεύθυνση του συγκροτήματος θα τηρήσει όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των απολυθέντων καθώς και τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας που αφορούν στην απόλυση προσωπικού ως πλεονάζον.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του συγκροτήματος να προωθήσει σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του με έμφαση την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής του εφημερίδας.

Το προσωπικό του Φιλελεύθερου είχε κατέλθει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αφορμή την επίδοση επιστολής απόλυσης σε οκτώ διορθωτές της εφημερίδας.

Η Ενωση Συντακτών καθώς και οι άλλες δύο συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, στις τάξεις των οποίων ανήκει το υπόλοιπο προσωπικό, πλην των δημοσιογράφων, διεμήνυσαν στην εργοδοτική πλευρά ότι δεν θα αποδεχτούν απολύσεις λόγω πλεονασμού.

Οι συντεχνίες ισχυρίζονται ότι από την περίοδο της κρίσης οι απολαβές του προσωπικού μειώθηκαν μέχρι και 45%.

Μεταξύ συντεχνιών και διεύθυνσης έχει προκύψει ήδη αδιέξοδο σε ότι αφορά την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι αξιώνουν επαναφορά των απολαβών τους.

Η εργοδοτική πλευρά προτείνει την επιστροφή προς το προσωπικό μικρού μέρους των αποκοπών αλλά οι συντεχνίες έχουν απορρίψει την πρόταση της διεύθυνσης.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Στη Γαλλία τέθηκε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που μετρά την ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη

Μικροσωματίδια, όζον ή διοξείδιο του αζώτου: ένας διαδραστικός χάρτης επιτρέπει στο εξής να γνωρίζουμε ανά ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη