Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Δήμος Κομοτηνής: Μετράει αποχωρήσεις, αλλά όχι προσλήψεις

Δήμος Κομοτηνής: Μετράει αποχωρήσεις, αλλά όχι προσλήψεις

skoupidiaΑποχωρήσεις, αλλά όχι προσλήψεις, μετράει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Έργων Ισμαήλ Λεβέντ, στην πλέον νευραλγική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.

Σκουπίδια, καθαριότητα, ανακύκλωση, συντηρήσεις σχολικών και άλλων δημοτικών κτιρίων, όλα αποτελούν αρμοδιότητα της ίδιας Διεύθυνσης, με τα αιτήματα να συσσωρεύονται, αλλά το λιγοστό προσωπικό να μη μπορεί να ανταποκριθεί. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το προσωπικό, γιατί ο οποιοσδήποτε φεύγει δεν αντικαθιστάται», παραδέχεται ο κ. Λεβέντ.

Τεχνική υπηρεσία και καθαριότητα, παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, με τους εργάτες, αλλά και τους οδηγούς συνεχώς να βαίνουν μειούμενοι. «Δεν είναι μόνο η καθαριότητα, υπάρχουν χίλια δύο πράγματα, όλες οι υπηρεσίες καταλήγουν εδώ. Θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε, αλλά βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Με τη νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο αντιδήμαρχος βρέθηκε για μία ακόμα φορά αντιμέτωπος με την έλλειψη προσωπικού, όταν του ζητήθηκε να γίνουν ορισμένες συντηρήσεις στα σχολεία. «Δεν έχουμε μαραγκό, δεν έχουμε υδραυλικό, οπότε αναγκαζόμαστε όπως – όπως να κλείνουμε πληγές.

Σε κάθε αρχή της σχολικής περιόδου έχουμε το ίδιο πρόβλημα», τονίζει ο Ισμαήλ Λεβέντ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς άλλα τέσσερα άτομα ετοιμάζονται να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης, από την Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου. Με συμβασιούχους προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης, ο αντιδήμαρχος, καθώς δεν αναμένει άμεσα να προκηρυχτεί κάποιο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. «Πέρσι που είχαμε τους ανθρώπους της κοινωφελούς εργασίας, έστω και για πέντε μήνες, ήταν καλό για εμάς», σημειώνει ο κ. Λεβέντ.

Μόνο οι Δήμοι Ξάνθης και Ορεστιάδας βρίσκονται στην πρώτη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ στο Δήμο Κομοτηνής αναμένουν την ενεργοποίηση του προγράμματος μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Μέχρι τότε στη Διεύθυνση προσπαθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πόλης και των οικισμών με το μικρό σε αριθμό μόνιμο προσωπικό, αλλά και τους 8μηνίτες, των οποίων οι συμβάσεις έληγαν τον περασμένο Ιούλιο, αλλά έλαβαν εξάμηνη παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Πηγή: xronos.gr

x

Δείτε επίσης

Αλεξανδρούπολη: «Όχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της πόλης» – Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε συγκέντρωση

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη 7 Νοέμβρη, στις 18:00, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενάντια ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη