Αρχική ~ Ελλαδα ~ Και το προσωπικό της ΔΕΗ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Και το προσωπικό της ΔΕΗ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού για το 24% του ΑΔΜΗΕ

genop deiΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ) ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 12.7.2016 πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση συμμετοχής του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Ο ΑΔΜΗΕ είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ και είναι ο διαχειριστής και υπεύθυνος για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και υπεύθυνος για την λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους Έλληνες καταναλωτές.

Η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει ότι πριν την πώληση δεν έχει προηγηθεί καμία αναλογιστική μελέτη, όπως απαιτεί ο νόμος 4011/2011, και κατά συνέπεια η πώληση είναι παράνομη, όπως παράνομη είναι και η όλη διαδικασία αποξένωσης του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ.

Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ-ΚΗΕ αναφέρει ότι με το νόμο 4389/2016 προβλέφθηκε η πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά το γεγονός ότι στην περιουσία του είναι ενσωματωμένη και περιουσία των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δηλαδή, στην περιουσία του περιλαμβάνονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ) που είναι συνδεδεμένα λόγω παλαιοτέρων νομοθετικών ρυθμίσεων (νόμος 2773/1999).

Υπενθυμίζεται ότι προσφυγή κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας κατέθεσε στο ΣτΕ και η ΔΕΗ.

Πηγή: economy365.gr

x

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη στην αύξηση της παιδικής φτώχειας

Η χώρα μας κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη