Αρχική ~ Διεθνη ~ Βαρύς φόρος θανάτου από πλημμύρες σε Ινδία-Νεπάλ

Βαρύς φόρος θανάτου από πλημμύρες σε Ινδία-Νεπάλ

indiaΤουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών στη διάρκεια των μουσώνων, που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες στην Ινδία.

Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν πληγεί από την άνοδο των υδάτων, αναφέρουν οι αρχές, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα σε χωριά στο κρατίδιο Ασάμ, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Η κατάσταση στο μέτωπο των πλημμυρών είναι πραγματικά ζοφερή. Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάστημα 7 ημερών και 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάτ Σινχ στους δημοσιογράφους από την πόλη Γκουγουαχάτι.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουμε βοήθεια στους πολίτες» υπογράμμισε, αναφέροντας ότι στρατός και υπηρεσίες διάσωσης κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

«Περίπου 60 σκάφη έχουν σπεύσει για τη διάσωση των πολιτών» σημείωσε.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στηθεί κατά μήκος των δρόμων και στους λόφους.

Οι πλημμύρες σάρωσαν και το κρατίδιο Μπιχάρ, όπου άλλοι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Και 90 νεκροί στο Νεπάλ

Θανάτους και καταστροφές προκάλεσαν οι μουσώνες και στο Νεπάλ.

Εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμυρών έχασαν τη ζωή τους πάνω από 90 άνθρωποι.

Επίσης, εκατομμύρια κάτοικοι ζουν σε επισφαλή σπίτια, μετά τον σφοδρό σεισμό του 2015 όπου σχεδόν 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο λόγω της κακοκαιρίας.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Καλιφόρνια: «Στάχτη» πάνω από 850.000 στρέμματα δασών και καλλιεργειών

Ο απολογισμός των πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βόρεια Καλιφόρνια από την 9η Οκτωβρίου, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη