Αρχική ~ Ελλαδα ~ Το Οικονομικών αναζητά τέσσερα λαγωνικά για το «άρωμα του χρήματος»

Το Οικονομικών αναζητά τέσσερα λαγωνικά για το «άρωμα του χρήματος»

k9Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προσλάβει τέσσερις σκύλους, στους οποίους θα ανατεθεί το έργο της ανίχνευσης ρευστών διαθεσίμων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διακίνηση αδήλωτων χρημάτων.

Με σημερινή απόφασή της, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Διεύθυνηση Οικονομικών Υπηρεσιών / Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών του υπουργείου Οικονομικών συστήνει επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών και της καταλληλότητας των σκύλων ως προς τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης και καθηκόντων που θα κληθούν να αναλάβουν.

Τα συμπαθή τετράποδα θα επιλεχθούν από τριμελή επιτροπή εκπαιδευτών και συνοδών σκύλων ανιχνευτών, που ήδη υπηρετούν στην Περιφερειακή Δ/νση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα Τελωνεία Ευζώνων και Κήπων, βάσει συγκεκριμών κριτηρίων που περιγράφονται αναλυτικά στην απόφαση.

Οι προς επιλογή σκύλοι θα πρέπει:
 1. Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.
 2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.
 3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).
 4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).
 5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης – ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).
 6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.
 7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.
 8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).
 9. Να είναι απόλυτα υγιείς, όπως αυτό θα διαπιστώνεται από συγκεκριμένες αιματοβιοχημικές και ορολογικές, καθώς και ακτινογραφίες.
 10. Να είναι αποπαρασιτωμένα. Απαιτείται διενέργεια αποπαρασιτισμού δέκα (10) ημέρες πριν την παραλαβή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο.
 11. Να μην πάσχουν από Δεμοδήκωση και Πανώδη Κερατίτιδα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι προς επιλογή σκύλοι θα γίνονται αποδεκτοί και χωρίς πιστοποιητικά–Pedigree.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζει σε ποιο χώρο και σε ποια υπηρεσία θα δραστηριοποιούνται οι τετράποδοι ανιχνευτές.

ΣΥΣΤΑΣΗ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΡΕΥΣΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Πηγή: cnn.gr

x

Δείτε επίσης

Ένας στους 12 πεθαίνει στην Ελλάδα εξαιτίας της ρύπανσης

Ένας στους έξι θανάτους παγκοσμίως (9 εκατομμύρια το 2015) και ένας στους 12 στην Ελλάδα ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη