Αρχική ~ Ελλαδα ~ Στοιχεία που επιμελήθηκαν οι Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία

Στοιχεία που επιμελήθηκαν οι Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία

nosokomeioΣας καταθέτουμε στοιχεία που επιμελήθηκαν Γενικοί Σύμβουλοι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας, με τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν Νοσοκομεία της ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΙΩΝ.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει. Στις Κυβερνητικές εξαγγελίες του αέρα, απαντούμε με συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η επερχόμενη διάλυση.
Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των Δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες Κλίνες ΜΕΘ, τα Χειρουργικά τραπέζια των Νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου!!!).

Λειτουργούν Κλινικές χωρίς ειδικευμένους Ιατρούς απόγευμα – νύχτα. Σε πολλά Νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).
Επί των ημερών του κου Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000.

Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα.

Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά.

Φτάνουν πια οι ανθρωποθυσίες για την επιτυχία των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την διατήρηση της καρέκλας της κυβερνητικής εξουσίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αναλυτικά οι ελλείψεις:

nosokomeio xalkida

kimi

 

karpenisi

 

 

livadeia

 

 

 

karistos

 

 

 

 

Πηγή: poedhn.gr

x

Δείτε επίσης

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Πότε θα αναρτηθούν στο TAXISnet

Στο «συρτάρι» του οικονομικού επιτελείου φαίνεται πως μένουν οι προαναγγελθείσες αλλαγές, με αποτέλεσμα τα τέλη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη