Αρχική ~ Διεθνη ~ Υποβάθμιση της Βρετανίας και από τον οίκο Fitch

Υποβάθμιση της Βρετανίας και από τον οίκο Fitch

FitchΜετά την υποβάθμιση από τον Standard & Poor’s (S&P) και ο οίκος Fitch αναθεώρησε προς τα κάτω τη βρετανική αξιολόγηση.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, σε «ΑΑ» από «ΑΑ+» προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι προοπτικές της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Fitch,παραμένουν αρνητικές.

Η υποβάθμιση αντανακλά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εγχώρια οικονομία, τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας και την πολιτική σταθερότητα.

Ο Fitch εκτιμά ότι η αβεβαιότητα, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα επιφέρει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, επιδείνωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, αλλά και σημαντικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο.

Ως αποτέλεσμα, αναθεωρεί στο 1,6% την εκτίμηση για την ανάπτυξη της Βρετανίας το 2016, έναντι 1,9% της προηγούμενης εκτίμησης. Το 2017 και το 2018 παράλληλα, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί μόλις κατά 0,9%.

Αδύναμες ωστόσο, θα είναι και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, λόγω των λιγότερων ευνοϊκών συνθηκών στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, της μείωσης των μεταναστευτικών ροών και του περιορισμού των ξένων επενδύσεων.

Ο οίκος υποβάθμισε σε ΑΑ από ΑΑ+ και την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England), με αρνητικό outlook (προοπτικές).

Πηγή: ert.gr

x

Δείτε επίσης

Πάνω από 1.000.000 οι αναπάντητες αιτήσεις ασύλου στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 1,1 εκατ. άνθρωποι από τους συνολικά 2,2 εκατ. που έχουν καταθέσει αίτηση για ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη