Αρχική ~ Οικονομια ~ Το κόλπο με την εισφορά αλληλεγγύης – «Κρυφό» χαράτσι για χιλιάδες φορολογούμενους

Το κόλπο με την εισφορά αλληλεγγύης – «Κρυφό» χαράτσι για χιλιάδες φορολογούμενους

eisforaΕκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δικαιούνται να λάβουν πίσω ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα μέσω της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2011 ως και σήμερα λόγο του παράνομου και αντισυνταγματικού υπολογισμού της βάσει των τεκμαρτών εισοδημάτων.

Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο Οικονομικών με… τρικ απέφυγε την εφαρμογή των δύο αποφάσεων του ΣτΕ αναδρομικά από το 2011, ενώ δεν προχώρησε ούτε στον επανυπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2011 ως το 2015 ώστε να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν παράνομα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ οι φορολογούμενοι δεν θα έπρεπε να έχουν εισφορά αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα αλλά με βάση το μικρότερο ποσό με το οποίο τελικά φορολογήθηκαν για το εισόδημά τους. Τώρα και με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες η ΓΓΔΕ αποκαλύπτεται ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού με βάσει το τεκμαρτό εισόδημα από το 2017. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι ουσιαστικά χάνουν τα ποσά για την επιπλέον εισφορά που κατέβαλαν επί τουλάχιστον έξι χρόνια.

Πηγή: aftodioikisi.gr

x

Δείτε επίσης

Το κράτος αδειάζει τα ταμεία των Δήμων… Ζητά μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος

Φωτιές βάζει η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς απαιτεί ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη