Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Θρίλερ με τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Θρίλερ με τη διάσωση της Μαρινόπουλος

marinopoulos-sklavenitisΜε άδεια ράφια και άδειες αποθήκες και τους προμηθευτές να αναζητούν τα χρήματά τους και με χιλιάδες διαταγές πληρωμής και τις τράπεζες να μην βρίσκουν πλέον κοινή γραμμή το mega deal που προέβλεπε τη μεταβίβαση των 33 hypermarket της Μαρινόπουλος σε νέα εταιρεία που θα δημιουργούσαν η Μαρινόπουλος και η Σκλαβενίτης μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται σε δεκάδες επιχειρήσεις κυρίως τροφίμων και στη Θεσσαλία οι οποίες είχαν λαμβάνειν από τη Μαρινόπουλος και είχαν ανακουφιστεί προσωρινά, θεωρώντας βέβαιαο ότι το deal θα προχωρήσει και θα μπορέσουν να εξοφληθούν…

Η Μαρινόπουλος υποστηρίζει με σημερινή της ανακοίνωση ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με τις τράπεζες, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τεχνικές δυσκολίες και νομικά κωλύματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα απομακρύνουν τις δύο πλευρές.

Η Ανεξάρτητη Αρχή φέρεται να έχει ζητήσει να μη συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κοινής εταιρείας Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου. Εάν με κάποιο τρόπο και χωρίς επιπλέον χρονοτριβή η δύσκολη αυτή εξίσωση βρει λύση, το deal ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί αναφέρεται από τις ίδιες πηγές, καθώς η Σκλαβενίτης δεν έχει «σβήσει» οριστικά το σχέδιο για σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ των δύο αλυσίδων.

Από την πλευρά της Μαρινόπουλος επιχειρείται με την απάντηση της να πέσουν οι τόνοι, αναφέροντας ότι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες της παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων της, οι σχέσεις με τους προμηθευτές της και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που τη στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών. Δεν φαίνεται όμως να συμμερίζονται αυτή την άποψη ούτε οι προμηθευτές της αλυσίδας, ούτε οι εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ (εταιρεία επεξεργασίας και τυποίησης κρέατος), διαταγές πληρωμής φέρεται να έχουν εκδοθεί κατά εκατοντάδες και από άλλους, μικρότερους προμηθευτές. Το άνοιγμα μάλιστα για μερικούς ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια, ενώ μεταξύ αυτών είναι κάποιες πολυεθνικές από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Το συνολικό ποσό που οφείλει η αλυσίδα στην αγορά υπολογίζεται άνω του ενός δις. ευρώ με περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς εάν δεν εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Πηγή: thessaliatv.gr

 

x

Δείτε επίσης

Διήμερο κλασσικής μουσικής στη Σκιάθο

Μετά από την πετυχημένη προσπάθεια της περασμένης χρονιάς, το Φεστιβάλ Πιάνου στη Σκιάθο, σε συνεργασία ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη