Αρχική ~ Διεθνη ~ Θέλουν να «κόψουν» τις διαδηλώσεις στο Παρίσι

Θέλουν να «κόψουν» τις διαδηλώσεις στο Παρίσι

galliaΜε αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην προηγούμενη πορεία και επικαλούμενες λόγους προστασίας της «δημόσιας τάξης», οι γαλλικές αρχές επιχειρούν να περιορίσουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σε συγκεκριμένο χώρο και να πραγματοποιήσουν τελικά «μια στατική συγκέντρωση».

Σήμερα, Δευτέρα, οι αρχές ζήτησαν ξεκάθαρα από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στοΠαρίσι, εναντίον του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

«Δεδομένης της έντασης και των πρόσφατων συγκρούσεων… το να πραγματοποιηθεί άλλη μια πορεία όπως η προηγούμενη δεν είναι πιθανό», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε επιστολή προς τον πρόεδρο του σκληροπυρηνικού συνδικαλιστικού σωματείου CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ. Μάλιστα, πρότεινε στους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν «μια στατική συγκέντρωση», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία «θα επιτρέψει την καλύτερη επίβλεψη και την καλύτερη προστασία της διαδήλωσης».

Έντονες αντιδράσεις

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα απάντησαν ότι το να επιβληθεί απαγόρευση σε μια πορεία είναι κάτι το απαράδεκτο και ότι θα επιμείνουν στα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας, την προσεχή Πέμπτη. Μάλιστα, στελέχη των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

«Δεν μπορώ να διακρίνω κάτι που θα μπορούσε να μας πιέσει να απαρνηθούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να διαδηλώσουμε» επισήμανε ο επικεφαλής το CGT στην περιοχή του Παρισιού, Πασκάλ Ζολί, στο Reuters. Το να κάνουμε πορεία σε ένα τετράγωνο αντί να διαδηλώσουμε για να διαμαρτυρηθούμε «δεν είναι αποδεκτό» επισήμανε ο Γκαμπριέλ Γκοντί, υψηλόβαθμο στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης FO.

Παράλληλα, τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι τα πρόσωπα που προκαλούν τα επεισόδιαδεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το κίνημά τους.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πραγματοποίηση μιας πορείας διαμαρτυρίας, στην περίπτωση που οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν συμμορφωθούν με τα αιτήματά της.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη