Αρχική ~ Ελλαδα ~ Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απεργοί-απολυμένοι της Coca Cola

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απεργοί-απολυμένοι της Coca Cola

Coca Cola«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ακόμη κι αν χρειαστεί άλλες 1000 ημέρες μέχρι να δικαιωθούμε».

Αυτό διαμηνύουν οι απεργοί – απολυμένοι της Coca Cola, οι οποίοι συνεχίζουν το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της πολυεθνικής (Coca Cola, Fanta, Amita, νερό Αύρα), ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό για το κλείσιμο 7 εργοστασίων ανά την Ελλάδα και το χάσιμο 2.500 θέσεων εργασίας.

Ήδη, ο αγώνας των απεργών – απολυμένων, με το γνωστό σύνθημα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, έχει… ξεφύγει, «σπάζοντας» το φράγμα των χιλίων ημερών. Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, το… κοντέρ γράφει 1.002 ημέρες.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας των ανθρώπων που αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν, δηλαδή μέχρι να ανοίξει και πάλι το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης όπως και όλα τα εργοστάσια τα οποία έκλεισαν τα γκόλντεν μπόις της πολυεθνικής στον βωμό του κέρδους, όπως καταγγέλλουν με στοιχεία οι απεργοί-απολυμένοι, είναι η μηχανοκίνητη πορεία που έγινε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική.

Το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016, ήταν μία σημαδιακή μέρα, καθώς ο αγώνας των απεργών – απολυμένων «χιλιάρισε» και αυτή η μέρα επιλέχθηκε για να λάβει χώρα η μηχανοκίνητη πορεία.

Η νέα μηχανοκίνητη πορεία, με δεκάδες αυτοκίνητα «ντυμένα» στα χρώματα του μποϊκοτάζ (σ.σ.με μπαλόνια, κόρνες, μεγάφωνα και τα «ζωγραφισμένα» αυτοκίνητα), άρχισε το πρωί του Σαββάτου και πέρασε από την Καλλικράτεια, τη Σωζόπολη, τα Νέα Πλάγια, τα Μουδανιά, την Ποτίδαια, την Καλλιθέα και τη Νέα Φώκαια.

Οι πρωταγωνιστές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού είναι αποφασισμένοι και δηλώνουν ότι δεν λογαριάζουν ούτε από κρύο, ούτε από ζέστη. Δεν λογαριάζουν ούτε από το γεγονός ότι εδώ και χίλιες και πλέον ημέρες, τα γκόλντεν μπόις της Coca Cola τους κυνηγούν με «παράδοξους» τρόπους.

Οι απεργοί – απολυμένοι είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν. Δηλώνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους και συνεχίζουν τον αγώνα τους, μέχρι την τελική δικαίωση.  Έως ότου ανοίξει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, να επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους και γενικά η εταιρία και τα στελέχη της να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε όλα όσα έλεγαν και… έταζαν: στην ανάπτυξη της εταιρίας και όχι στο κλείσιμο των εργοστασίων.

Πηγή: newreport.gr

x

Δείτε επίσης

Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σήμερα Πέμπτη από τις 11:00 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη