Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Συνεργασία των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Γκαλάμποβο Βουλγαρίας

Συνεργασία των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Γκαλάμποβο Βουλγαρίας

nosokomeio alexandroupoliΠραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου κ. Δημήτρη Αδαμίδη με αντιπροσωπεία του Δήμου Γκαλάμποβο της Βουλγαρίας και τον διοικητή του Πολυδύναμου Νοσοκομείου του Γκαλάμποβο…

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης καθώς και άλλοι καθηγητές, από δε την βουλγαρική γιατροί του εν λόγω νοσοκομείου.

Συμφωνήθηκε η επιστημονική συνεργασία των δύο νοσοκομείων με κοινή διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, η μετεκπαίδευση γιατρών από τη Βουλγαρία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και η επί πληρωμή νοσηλεία ασθενών από τη Βουλγαρία στο νοσοκομείο μας.

Η συμφωνία αφ’ ενός μεν καταδεικνύει τον πρωτοποριακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου στα Βαλκάνια, αφ’ ετέρου δε – σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας – μπορεί να προσφέρει οικονομικούς πόρους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πηγή: alexpolisonline.com

x

Δείτε επίσης

Στο Σπήλαιο Ορεστιάδας θα βρεθεί στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο για δωρεάν εξετάσεις

Στο χωριό Σπήλαιο Ορεστιάδας θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο. Από τις 08.30 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη