Αρχική ~ Διεθνη ~ Συνεδριάζει η EKT για το Brexit

Συνεδριάζει η EKT για το Brexit

ektΈκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Governing Council) αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τις προσεχείς ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας.

Επισήμως, η ΕΚΤ δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ούτε και επιβεβαιώνει τη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, το συμβούλιο αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας και προφανώς μετά τη συνεδρίαση του ανωτάτου οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος.

Πάντως ο  Villeroy de Galhau, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές έχουν «κινητοποιηθεί και είναι αποφασισμένες» μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.
«Έχουμε κινητοποιηθεί και είμαστε αποφασισμένοι», δήλωσε σε συνέδριο ο Villeroy de Galhau, που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το βρετανικό δημοψήφισμα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ) θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανακοίνωση της η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις»,  καθώς και το ότι «έχει ήδη καταρτίσει έκτακτα σχέδια και εργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και άλλες εγχώριες Αρχές και κεντρικές τράπεζες του εξωτερικό».

Πηγή: insider.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη