Αρχική ~ Δυτικη Μακεδονια ~ Στον “αέρα” ξανά οι εφημερίες σε Παθολογική και ΤΕΠ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Στον “αέρα” ξανά οι εφημερίες σε Παθολογική και ΤΕΠ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

bodosakio nosokomeioΝέο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας από τις 17 Ιουνίου, καθώς οι δύο και μοναδικοί παθολόγοι που στελεχώνουν την κλινική εξάντλησαν τις εφημερίες τους για τον μήνα αυτό, με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας να παραπέμπονται στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Βέβαια, με εντέλλεσθε της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας οι δύο παθολόγοι εξαναγκάζονται να εφημερεύσουν μέχρι και σήμερα 23 Ιουνίου, τουλάχιστον για τους ελάχιστους ασθενείς που παραμένουν στην κλινική, αλλά και για να καλύπτουν και τις πρωινές εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παθολογικής, όπως δήλωσε στον «Π» η Επιμελήτρια Α΄ της Παθολογικής του Μποδοσάκειου, Ζόριτσα Λάζοβιτς.

Από χθες Τετάρτη ωστόσο πρόβλημα με την κάλυψη των εφημεριών ενέσκηψε και στο ΤΕΠ της Παθολογικής, καθώς μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα τουλάχιστον έβρισκαν γιατρό για να καλύψει την απογευματινή εφημερία.

«Το πρόβλημα στην Παθολογική του Μποδοσάκειου είναι μόνιμο εδώ και πολύ καιρό. Ως γνωστό είμαστε μόνο δύο γιατροί που καλύπτουμε την Παθολογική το πρωί και δεν μπορούν να βγουν οι εφημερίες, υπάρχουν μέρες που μένει ακάλυπτη η κλινική», δήλωσε στον «Π» η κ. Λάζοβιτς και σημείωσε: «Ενώ κάναμε τις εφημερίες του μήνα πήραμε εντέλλεσθε από την 3η ΥΠΕ να κάνουμε και επιπλέον εφημερίες, αλλά εισαγωγές δεν γίνονται στην κλινική από την Παρασκευή 17 του μήνα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν εξιτήριο.»

Η κ. Λάζοβιτσς ανέφερε επίσης ότι «αντίστοιχο πρόβλημα με τις εφημερίες υπάρχει και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», επισημαίνοντας ότι η ίδια επρόκειτο να καλύψει το ΤΕΠ μέχρι τις 3 χθες το απόγευμα, αλλά υπήρχε πρόβλημα με την κάλυψη της χθεσινής απογευματινής εφημερίας. Σε ό,τι αφορά την εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής είπε πως για χθες τουλάχιστον «δέχθηκε ένας Ογκολόγος του νοσοκομείου να εφημερεύσει για το απόγευμα, αλλά δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει αύριο (για σήμερα Πέμπτη).

Για το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Παθολογική και όχι μόνο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου μίλησε στον «Π» και ο διευθυντής της Νεφρολογικής μονάδας του Μποδοσάκειου, Χρήστος Κατσίνας, ο οποίος ενώ είχε αναλάβει τον περασμένο χειμώνα χρέη αναπληρωτή του διοικητή υπέβαλλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος έντονα, διότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει το νοσοκομείο χωρίς γιατρούς.

«Καλά κάνει και είναι κλειστή η Παθολογική κλινική για λόγους ασφαλείας και παραπέμπονται τα παθολογικά περιστατικά στο νοσοκομείο Κοζάνης», δήλωσε ο κ. Κατσίνας, επιβεβαιώνοντας ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε χθες Τετάρτη και στο ΤΕΠ με την κάλυψη της απογευματινής εφημερίας.

Ο κ. Κατσίνας εξέφρασε μάλιστα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «δεν περπάτησε τίποτε ακόμα με την προκήρυξη για την κάλυψη πέντε οργανικών θέσεων γιατρών που βγήκε πριν λίγο καιρό στον αέρα, αφενός διότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα διοικητής στο νοσοκομείο, αλλά και διότι «για να προχωρήσει η αξιολόγηση των υποψηφίων που υπέβαλλαν αίτηση πρέπει να οριστεί εισηγητής από την 3η ΥΠΕ, πράγμα για το οποίο που δεν έχει γίνει ακόμα», όπως σημείωσε.

Στο μεταξύ ολόκληρη η περιοχή περιμένει ακόμα να προκηρυχθεί η χηρεύουσα θέση του διευθυντή της Παθολογικής του νοσοκομείου που υποσχέθηκε ότι θα γινόταν άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο Μποδοσάκειο στις 28 Μαΐου στο Μποδοσάκειο.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

x

Δείτε επίσης

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Μακεδονία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη