Αρχική ~ Νησια Ιονιου ~ Στον αέρα το υδατοδρόμιο Κέρκυρας λόγω κόντρας ΟΛΚΕ – ιδιώτη!

Στον αέρα το υδατοδρόμιο Κέρκυρας λόγω κόντρας ΟΛΚΕ – ιδιώτη!

idatodromioΗ κόντρα της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας υπό το Σπ. Στεφανίδη, με την ιδιωτική εταιρία – συνέταιρο του ΟΛΚΕ για την κατασκευή και τη διαχείριση του υδατοδρομίου, οδηγεί στον ορατό κίνδυνο να «κολλήσει» η κατασκευή του έργου!

Τι κι αν το υδατοδρόμιο Κέρκυρας είναι το πρώτο που αδειοδοτήθηκε και ένα από τα δύο που, σήμερα, διαθέτουν την πολυπόθητη άδεια; Η υπόθεση ολοκλήρωσης της κατασκευής έχει μπει πλέον σε περιπέτειες λόγω διαφωνίας ΟΛΚΕ – ιδιώτη. Κατά τον Οργανισμό, η ιδιωτική εταιρία προβάλλει αξιώσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, κάτι που ωστόσο δεν προκύπτει από κάποια ανακοίνωσή του ΟΛΚΕ ή δήλωση Στεφανίδη, αλλά από όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεόδωρος Γουλής, ο οποίος είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τον κ. Γουλή, έχει προκύψει ζήτημα με απαιτήσεις (οικονομικές;) που εγείρει η ιδιωτική εταιρία – συνέταιρος του ΟΛΚΕ στην υπόθεση αδειοδότησης και κατασκευής του υδατοδρομίου. Οι απαιτήσεις αυτές έχουν παγώσει το πρότζεκτ, με άγνωστες συνέπειες στη μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων.
Ας σημειωθεί ότι από πλευράς ΟΛΚΕ, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο, ούτε καν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της δημιουργίας δυνατότητας σύνδεσης των Επτανήσων με υδροπλάνα συγκεντρώνει δικαιολογημένα τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο τουριστικό όσο και οικονομικό και κοινωνικό…

Απορίας άξιο είναι το γιατί δεν έχουν γίνει γνωστά τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο εταίρων στην κοινή εταιρία διαχείρισης, οι απαιτήσεις του ιδιώτη και οι ενέργειες από πλευράς ΟΛΚΕ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος είχε τις προηγούμενες ημέρες σχετική ενημέρωση από τον κ. Στεφανίδη, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Δεσύλλας, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του οργανισμού, ανέφερε στο Συμβούλιο ότι είναι απορίας άξιον γιατί στη δημιουργία της κοινής εταιρίας, ο ΟΛΚΕ συμμετέχει με 49% και ο ιδιώτης με 51%, τη στιγμή που τα χρήματα τα έχει βάλει ο ΟΛΚΕ και όχι η ιδιωτική εταιρία…

Πηγή: corfupress.com

x

Δείτε επίσης

Απόγνωση στη Ζάκυνθο – Κάηκαν σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ζακύνθου από το μεσημέρι του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη