Αρχική ~ Πολιτισμος ~ Στο Ερμιτάζ 121 αριστουργήματα βυζαντινής τέχνης

Στο Ερμιτάζ 121 αριστουργήματα βυζαντινής τέχνης

ermitazΣτο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζεται η έκθεση«Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» -καρπός συνεργασίας του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Μουσείο Ερμιτάζ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ελλάδος-Ρωσίας.

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, το ρωσικό κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει στην Αγία Πετρούπολη 121 αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης, υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία προέρχονται από 22 δημόσια μουσεία και εκκλησιαστικές συλλογές της Ελλάδος. Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε με εκθέματα από το Ερμιτάζ που συνομιλούν με αντίστοιχα των ελληνικών συλλογών.

Τμήματα ψηφιδωτών και τοιχογραφιών, φορητές ξύλινες εικόνες, χειρόγραφα με μοναδική διακόσμηση, γλυπτά, αγγεία, κοσμήματα, αντικείμενα μικροτεχνίας προερχόμενα από όλες τις περιόδους του βυζαντινού πολιτισμού, παρουσιάζουν την πολιτιστική διάσταση μιας μεγαλοπρεπούς αυτοκρατορίας και πιστοποιούν την καλλιτεχνική επίδρασή της, η οποία είναι ακόμη ορατή σε έργα σύγχρονης τέχνης.

Η συνεργασία της ελληνικής πλευράς με το Μουσείο Ερμιτάζ έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόδρομη έκθεση σκυθικών χρυσών θησαυρών στο Μουσείο της Ακρόπολης και την αντίστοιχη παρουσίαση στο Ερμιτάζ της αρχαϊκής «Κόρης 670» του παραπάνω ελληνικού μουσείου.

Πηγή: thetoc.gr

x

Δείτε επίσης

Η μεγαλειώδης έκθεση «Van Gogh Alive – the experience» έρχεται στην Αθήνα

Θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης και έχοντας μαγέψει περισσότερους από 10.000.000 θεατές σε ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη