Αρχική ~ Ελλαδα ~ Στο άρθρο 99 και άλλες 3 εταιρείες του ομίλου Μαρινόπουλος

Στο άρθρο 99 και άλλες 3 εταιρείες του ομίλου Μαρινόπουλος

marinopoulosΝέες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Όμιλος Μαρινόπουλος ζητώντας την υπαγωγή σχεδόν όλου του τμήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων του Ομίλου Μαρινόπουλου, δηλαδή πέραν των σούπερ Μάρκετ και ακόμα 3 συνδεδεμένων εταιριών.

Όπως έγινε την Τρίτη με τα σούπερ μάρκετ σήμερα με 3 νέες αιτήσεις ζητούν ακριβώς τα ίδια πράγματα και οι εξής εταιρίες του Ομίλου:

1. Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για την «μητρική εταιρία» του Ομίλου, η οποία ασκεί διοίκησης επί του ομίλου , δανείζεται και δανείζει για τις ανάγκες του Ομίλου και επί της ουσίας διαχειρίζεται τα οικονομικά.

– Οι συνολικές υποχρεώσεις (με βάση το ισοζύγιο στις 31/12/2015) για τις οποίες ζητεί δικαστική προστασία είναι 196 εκατομμύρια ευρώ

– Στο Δημόσιο 320.000 ευρώ

– Στα ασφαλιστικά ταμεία 23.000 ευρώ

– Στις τράπεζες 180 εκατομμύρια

– Στους προμηθευτές 16 εκατομμύρια

2. Express M ΑΕ . Πρόκειται για 160 καταστήματα (20 σούπερ μάρκετ και 139 express stores) σε όλη την Ελλάδα με συνολικές υποχρεώσεις 275 εκατομμύρια:

– Στο δημόσιο 840.000 ευρώ

– Στα ασφαλιστικά ταμεία 3,12 εκατ. ευρώ

– Στους εργαζόμενους 800.000 ευρώ

– Στις τράπεζες 4 εκατ. ευρώ

– Στους προμηθευτές 266 εκατ. ευρώ

3. ΞΥΝΟΣ ΑΕ. Πρόκειται για 19 μικρά σούπερ Μάρκετ τα οποία είχε εξαγοράσει πριν από 10 χρόνια η Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα και την Ήπειρο. Οι συνολικές υποχρεώσεις φτάσουν τα 19,6 εκατομμύρια ευρώ.

– Στο Δημόσιο 280.000 ευρώ

– Στα ασφαλιστικά ταμεία 290.000 ευρώ

– Στους εργαζόμενους 260.000 ευρώ

– Σε γραμμάτια και επιταγές 4.000 ευρώ

– Στους προμηθευτές 14,5 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές για οφειλές στους εργαζόμενους είναι λογιστικές, αφού σύμφωνα με την εταιρία αυτοί έχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Μάιο του 2016

Προσωρινή διαταγή

Ήδη, όπως και στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ το δικαστήριο έδωσε προσωρινή δικαστική προστασία μέχρι και την 1η Ιουλίου που θα συζητηθούν όλες (και οι 4) αιτήσεις για την λήψη ή όχι προσωρινής διαταγής μέχρι την συζήτηση των κύριων αιτήσεων για υπαγωγή στο άρθρο 99. Για τα σούπερ μάρκετ η κύρια αίτηση θα συζητηθεί στις 16 Νοεμβρίου ενώ οι υπόλοιπες 3 στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται πάντως πως θα συνεκδικαστούν όλες τον Σεπτέμβριο.

«Με κανονικούς ρυθμούς διεξάγεται η λειτουργία των καταστημάτων Μαρινόπουλος Α.Ε. σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης, που εκδικάζεται την Παρασκευή 1 Ιουλίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Αττική Οδός: Πού και για ποιες ώρες θα κλείσει το βράδυ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η κυκλοφορία στην Αττική Οδό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη