Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Στην αποθήκη το μηχάνημα για την πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Στην αποθήκη το μηχάνημα για την πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

ameaΜέσα σε μία αποθήκη της δημοτικής πλαζ Αλεξανδρούπολης, κι όχι δίπλα στο κύμα, όπως θα έπρεπε, βρίσκεται το μηχάνημα, περασμένης τεχνολογίας, τύπου seatrac, για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα. Όπως είχε αναγνωρίσει από τον περασμένο Μάρτιο η δημοτική αρχή, το εν λόγω μηχάνημα έχει υποστεί βλάβη, προαναγγέλλοντας είτε την επιδιόρθωσή του, είτε την αντικατάστασή του με νέο μοντέλο.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τέλη Ιουνίου, το μηχάνημα βρίσκεται παρατημένο σε κάποια αποθήκη του κάμπινγκ. Υπενθυμίζεται πως το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, το οποίο υπάρχει πλέον σε πάρα πολλές παραλίες σε όλη την Ελλάδα, δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με αναπηρίες, αλλά σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

Το θέμα προέκυψε μετά από νέα καταγγελία της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ», ο επικεφαλής της οποίας Παύλος Μιχαηλίδης είχε ασχοληθεί με το σύστημα seatrac πριν από λίγους μήνες, λαμβάνοντας την παραπάνω απάντηση της δημοτικής αρχής, μέσω δελτίου τύπου. Σε αυτοψία που πραγματοποίησε την Τετάρτη, στη δημοτική πλαζ, διαπίστωσε πως το μηχάνημα του δήμου βρίσκεται μέσα σε κάποια αποθήκη, παρά τις δεσμεύσεις και το γεγονός ότι ήδη έχουμε διανύσει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Πηγή: thrakinea.gr

x

Δείτε επίσης

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Ξάνθη

Ένα μέρος της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου που ενώνει τον Ίασμο Ξάνθης με τον Πολύνθο ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη