Αρχική ~ Νησια Ιονιου ~ Σε κατάσταση υγειονομικού κινδύνου η Κέρκυρα από τα σκουπίδια

Σε κατάσταση υγειονομικού κινδύνου η Κέρκυρα από τα σκουπίδια

skoupidiaΣυνεχίζεται για 17η μέρα η ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, που καταφέρνουν πλέον να την «πνίγουν» από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη.

Παρότι από χθες τα ξημερώματα ο δήμος κάνει προσπάθειες μερικής περισυλλογής των σκουπιδιών και εναπόθεσή τους στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού, το πρόβλημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών τείνει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

«Η Κέρκυρα βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, υγειονομικού και οικονομικού, με άμεση την προοπτική της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσής της» δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, ο δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν λεπτομερώς η κατάσταση και οι αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κρίση στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ συζητήθηκαν όλες οι πιθανές προοπτικές και διατυπώθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κοινή παραδοχή όλων όσων παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, ήταν ότι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου πρέπει άμεσα να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ και να επιτρέψουν την εναπόθεση των απορριμμάτων, την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του βιολογικού και του βιοαερίου και την εφαρμογή της ενδιάμεσης λύσης, μετά και τη δέσμευση όλων των επισήμων φορέων όπως αυτή έχει διατυπωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την προχθεσινή έκτακτη παρουσία του στο νησί για το θέμα των σκουπιδιών.

«Η κατάσταση αυτή που έχει επέλθει το νησί, μετά την ομηρία που δέχεται ο ΧΥΤΑ για 17η μέρα από κάποιους κατοίκους του Τεμπλονίου δεν έχει προηγούμενο» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπ. Ασπιώτης

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανα­ φέρει μεταξύ άλλων ότι «η κατάληψη στο Τεμπλόνι είναι σε βάρος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η Περιφερειακή Αρχή θεώρησε ότι συναλλάσσεται και συζητεί με δημοκρατικά εξουσιοδοτη­μένους εκπροσώπους των κινητοποιημένων κατοίκων και όσων στηρίζουν την κατάληψη. Δημιουργούνται όμως πλείστα ερωτηματικά για το είδος της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης.»

Καθημερινά οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τα σκουπίδια, συνεχίζονται από οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου.

Από τη μεριά της η, ΝΟΔΕ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η Κέρκυ ρα εκπέμπει SOS» και αποδίδει την αιτία «στην ολιγωρία και ανικανότητα δήμου και της Περιφέρειας».

Πηγή: eleftherostypos.gr

x

Δείτε επίσης

Απόγνωση στη Ζάκυνθο – Κάηκαν σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στο νησί της Ζακύνθου από το μεσημέρι του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη