Αρχική ~ Ελλαδα ~ Σε επιφυλακή η τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε επιφυλακή η τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

dromoiΑυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ήδη από το πρωί είναι αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων. Ειδικά στην περιφερειακή οδό, λόγω δύο συγκρούσεων οχημάτων με υλικές μόνο ζημιές οι ταχύτητες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Ο σχεδιασμός της Τροχαίας περιλαμβάνει αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση.

Παράλληλα, συγκροτούνται συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση κλπ.

Αστυνομικοί-τροχονόμοι βρίσκονται και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ), καθώς και στα κατά τόπους διόδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., με ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο εορταστικό αυτό τριήμερο ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι τόνου:

*Το Σάββατο 18 Ιουνίου στο ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00.
*Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 16.00 έως 23.00.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή: zougla.gr

x

Δείτε επίσης

Αττική Οδός: Πού και για ποιες ώρες θα κλείσει το βράδυ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η κυκλοφορία στην Αττική Οδό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη