Αρχική ~ Διεθνη ~ Πυρετός τηλεφωνικών επαφών των ηγετών για το Brexit

Πυρετός τηλεφωνικών επαφών των ηγετών για το Brexit

merkelΣειρά τηλεφωνικών επαφών θα έχουν εντός της ημέρας οι ηγέτες κρατών, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανακοινώθηκε, εντός της ημέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Βarack Obama θα συνομιλήσει με τον Βρετανό πρωθυπουργό D. Cameron κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συνεχίσει να ενημερώνεται από το επιτελείο του όπως απαιτούν οι εξελίξεις», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση.

Eπίσης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μartin Schulz θα έχει συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel με θέμα την αποφυγή μία «αλυσιδωτής αντίδρασης» μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Ήδη η Angela Merkel έχει μεταβεί στην Καγκελαρία η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί ήδη «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με Ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος Hollande αναμένεται αργότερα να κάνει επίσημη δήλωση για το Brexit ενώ σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

Πηγή: insider.gr

x

Δείτε επίσης

Πανικός από την «Μπλε Φάλαινα» στην Ινδία

Σε κατάσταση υστερίας δείχνουν να έχουν περιέλθει οι αρχές στην Ινδία, καθώς η διάδοση του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη