Αρχική ~ Στερεα Ελλαδα ~ Πρόστιμο για τα αστικά λύματα στον Δήμο Δελφών

Πρόστιμο για τα αστικά λύματα στον Δήμο Δελφών

astika lymataΠρόστιμο περίπου 10.000 € για παραβάσεις που αφορούν τη διαχείριση των αστικών λυμάτων επέβαλε στον Δήμο Δελφών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Φωκίδας γύρω από τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων.

Από το συγκεκριμένο χρηματικό πρόστιμο τα 6.000 € αφορούν τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Άμφισσας, ο οποίος δεν διαθέτει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Τα αποτελέσματα δειγματοληψιών δείχνουν τιμές μεγαλύτερες των ορίων και παράλληλα, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας, οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Άμφισσας δεν λειτουργούσαν και ανεπεξέργαστα λύματα διοχετεύονταν στον χείμαρρο Σκίτσα.

Παράλληλα το πρόστιμο των 3.600 € αφορά τη ρύπανση από υγρά αστικά απόβλητα του αρχαίου μονοπατιού Κίρρα – Χρισσό – Δελφοί και σε τμήμα που βρίσκεται εντός του δελφικού τοπίου.

Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων στον Δήμο Δελφών για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Άμφισσας αλλά και τη ρύπανση του αρχαίου μονοπατιού δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

Αντίστοιχα πρόστιμα, μικρότερου ύψους, είχαν επιβληθεί τον Αύγουστο του 2014, τον Αύγουστο του 2015, ενώ την ίδια χρονιά είχαν επιβληθεί κυρώσεις και για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Γαλαξιδίου.

Παράλληλα αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει ο βιολογικός καθαρισμός των φυλακών Μαλανδρίνου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για όλους αυτούς τους βιολογικούς καθαρισμούς, που ουσιαστικά υπολειτουργούν, ως αποδέκτες έχουν οριστεί με αποφάσεις των πρώην νομαρχιών τα ρέματα της γύρω περιοχής, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας αρκείται να επιβάλει μικρά διοικητικά πρόστιμα χωρίς να δρομολογεί λύση στο πρόβλημα και δίχως να δείχνει διάθεση να μπει στην ουσία.

Την ίδια στιγμή αντιμέτωπη με τις διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών και μελών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου βρίσκεται και η δημοτική αρχή Δελφών, που επίσης δεν δείχνει ουσιαστική διάθεση ανάδειξης και αντιμετώπισης του προβλήματος το οποίο στον μεγαλύτερο βαθμό αφορά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης δεκαετίας σε έργα που κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: amfissapress.gr

x

Δείτε επίσης

Εκτροχιασμός τρένου στον Μπράλο – Ταλαιπωρία για 600 επιβάτες

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι περίπου 600 επιβάτες του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη