Αρχική ~ Δυτικη Μακεδονια ~ Προσλήψεις τώρα και χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία ζητούν οι εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο

Προσλήψεις τώρα και χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία ζητούν οι εργαζόμενοι στο Μαμάτσειο

mamatseio nosokomeioΓενική συνέλευση -διαμαρτυρία στο προαύλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης πραγματοποίησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΥΝ για τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

«Υπάρχουν 35.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία, συνταξιοδοτήθηκαν χιλιάδες άτομα ενώ από το 2011 αποχώρησαν 25.000 εργαζόμενοι, ωστόσο δεν ήρθε κανείς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κενά. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις στην προμήθεια ηλικιών, μειώθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων. Υπάρχουν προβλήματα και στα αναλώσιμα κ.α., τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία Δημήτρης Ντέντης.

Ο ίδιος ζήτησε να καταβληθούν τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα που τους χρωστούν, σημειώνοντας πως αναγκάζεται να δουλεύει ένας νοσηλευτής με 40 ασθενείς ανά βάρδια. Επίσης, είπε πως χρειάζεται να στελεχωθούν τα νοσοκομεία αλλά και να λειτουργήσουν τα μηχανήματα που υπάρχουν και μένουν σε αχρηστία.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Λιάκου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, σημείωσε πως σε όλα τα τμήματα υπάρχουν τρομερές ελλείψεις. «Το πρόβλημα φτάνει σε εξαντλητικούς ρυθμούς για τους εργαζόμενους και τον κόσμο. Πέρα από τα προβλήματα με το προσωπικό, η σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας γίνεται με κύριο αίτημα την υποχρηματοδότηση των μονάδων αυτών, από όπου προκύπτουν πολλά προβλήματα», είπε η ίδια.

Αναφέρθηκε στο προσχέδιο της κυβέρνησης που θα κάνει τις δημόσιες ψυχικές μονάδες υγείας ως ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, ενώ αναφέρθηκε και για τους εργολάβους που μπαίνουν σε κομμάτια του νοσοκομεία, καταργώντας δικαιώματα και συμβάσεις έργου (για εργαζόμενους σε καθαριότητα, σίτιση κ.ο.κ.).
Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου με πανό , λέγοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Πηγή: prlogos.gr

x

Δείτε επίσης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης για το Σχολικό έτος 2017-18

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το  σχολικό  έτος 2017-2018 στην  ΕΠΑΣ  Μαθητείας  του ΟΑΕΔ  Κοζάνης για ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη