Αρχική ~ Πολιτικη ~ Προς αρχείο η έρευνα για δυο δικογραφίες σε βάρος της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Προς αρχείο η έρευνα για δυο δικογραφίες σε βάρος της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

taipedΜε τυπικές κλήσεις προς απολογία, ενέργεια η οποία συνιστά ουσιαστικά την προτελευταία πράξη πριν την αρχειοθέτηση των δικογραφιών, κλείνει με απόφαση του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, η έρευνα για τις υποθέσεις που αφορούσαν σε κακουργηματική υπεξαίρεση σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για δυο δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί μετά από ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς, σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν αποδόθηκαν οι τόκοι στον Ειδικό Λογαριασμό του Δημοσίου, από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ.

Τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο έμπειρος ανακριτής Κ. Σαργιώτης κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης δεν στοιχειοθετείται καθώς δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους αλλά τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ταμείου. Τυπικά για να ολοκληρωθεί η αρχειοθέτηση θα πρέπει να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών.

Μια τρίτη δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ (αυτή την φορά για τόκους από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall) εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Και στις τρεις δικογραφίες το ποσό της υπεξαίρεσης δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Πηγή: capital.gr

x

Δείτε επίσης

Είκοσι τρεις τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τουρκικά μαχητικά, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη