Αρχική ~ Ελλαδα ~ Π.Ε.Σ.ΕΚ: Ριφιφί και στο ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ) Μας κλέβουν μία μηναία επικουρική σύνταξη

Π.Ε.Σ.ΕΚ: Ριφιφί και στο ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ) Μας κλέβουν μία μηναία επικουρική σύνταξη

syntakseisΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ) :

Το Δ.Σ του ΕΤΕΑ ζήλεψε τη δόξα του ΜΤΠΥ το οποίο με τη χορήγηση ανά τρίμηνο και σε «δεδουλευμένη βάση» μας έφαγε ένα μηνιαίο μέρισμα και για το 2016 θα μας χορηγήσει τελικά 11 μερίσματα. Από τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε ακόμη 4 μηναία μερίσματα λόγω της μείωσης κατά 40%, αναδρομικά από 1.1.2016. Το Δ.Σ του ΕΤΕΑ, για να μη μείνει πίσω από το ΜΤΠΥ, αποφάσισε με το ίδιο κόλπο να παρακρατήσει μία μηνιαία επικουρική σύνταξη , μεταθέτοντας την ημερομηνία καταβολής της από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα στη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα. Ιδού η απόφαση του Δ.Σ του ΕΤΕΑ:

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΤΕΑ

Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.

Οι συντάξεις του Ιουλίου 2016, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7/2016. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  • Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, με βάση την πιο πάνω απόφαση κάθε συνταξιούχος του ΕΤΕΑ θα λάβει για το 2016 τις εξής μηνιαίες επικουρικές συντάξεις: 30/1, 28/2, 30/3, 30/4, 30/5, Ιούνιος -, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12. Σύνολο 11 επικουρικές συντάξεις για το 2016. Η κλοπή είναι ολοφάνερη και «επιστημονική», για να μη φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
  • Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καταγγέλλει το Δ.Σ του ΕΤΕΑ για την κλοπή – μιας μηνιαίας επικουρικής σύνταξης. Οι συνταξιούχοι δε θα αποδεχθούν την καταλήστευση του μόχθου τους. Όλοι μαζί στους δρόμους για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Διαφορετικά δεν έχουμε καμιά ελπίδα να επιβιώσουμε. Η ληστεία του Δ.Σ του ΕΤΕΑ σε βάρος των συνταξιούχων και της κοινωνικής ασφάλισης δε θα μείνει χωρίς απάντηση.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος          Ροζίτα Σουραή

Πηγή: ertopen.com

x

Δείτε επίσης

Αττική Οδός: Πού και για ποιες ώρες θα κλείσει το βράδυ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η κυκλοφορία στην Αττική Οδό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη