Αρχική ~ Οικονομια ~ Οι συντάξεις του Δημοσίου στο στόχαστρο του υπουργείου

Οι συντάξεις του Δημοσίου στο στόχαστρο του υπουργείου

syntakseisΟι συντάξεις του Δημόσιου μπαίνουν στο στόχαστρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο ξεκινά δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Στόχος να εντοπιστούν περιπτώσεις παρανόμως καταβληθέντων συντάξεων του Δημοσίου ή καταβολή προκαταβολής σύνταξης η οποία τελικά δεν εγκρίθηκε.

Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης δίνονται οδηγίες για τους ελέγχους και περιγράφονται το δείγμα και τα κριτήρια επικινδυνότητας, τα οποία προσδιορίζουν τους συνταξιούχους, οι οποίοι τελικά θα ελεγχθούν. Σύμφωνα με την απόφαση προκύπτει ότι θα γίνουν έλεγχοι:

1. Από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολιτικών Συντάξεων και Συντάξεων Υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Ειδικών Κατηγοριών, καθώς και από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή πληρωμής από 1/1/2015 έως 31/12/2015, σε ποσοστό α) 3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό στρωματοποιημένο ανά Διεύθυνση και Τμήμα Κανονισμού Συντάξεων και ανά είδος συνταξιοδοτικής πράξης (κανονιστικές, τροποποιητικές, μεταβιβάσεις λόγω θανάτου). β) 10%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο από πληθυσμό στοχευμένο.

2. Από το πλήθος των μεταβολών που διενεργήθηκαν στις καταβαλλόμενες συντάξεις, στο διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2015, θα γίνουν έλεγχοι σε ποσοστό α) 2%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, επί του συνόλου των μεταβολών με οικονομικά αποτελέσματα στρωματοποιημένο. β) 3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό.

3. Από τις περιπτώσεις καταβολής προκαταβολής σύνταξης, για τις οποίες εκδόθηκαν τελικά απορριπτικές πράξεις συνταξιοδότησης ή πράξεις με μελλοντική ημερομηνία πληρωμής, θα ελεγχθεί ποσοστό 10%, ως προς την αναζήτηση και επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Πηγή: imerisia.gr

x

Δείτε επίσης

Το κράτος αδειάζει τα ταμεία των Δήμων… Ζητά μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος

Φωτιές βάζει η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς απαιτεί ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη