Αρχική ~ Διεθνη ~ Οι ΗΠΑ θέλουν την ολοκλήρωση της TTIP έως τέλος του 2016

Οι ΗΠΑ θέλουν την ολοκλήρωση της TTIP έως τέλος του 2016

TTIPΗ Ουάσινγκτον επανέλαβε σήμερα την επιθυμία της να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την άκρως αμφιλεγόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, παρά το Brexit και τις αντίθετες περί φωνές που ακούγονται ολοένα και δυνατότερα από τη Γαλλία.

«Ο στόχος μας παραμένει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ε.Ε. για να ολοκληρώσουμε μια φιλόδοξη, πλήρη συμφωνία φέτος» είπε ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Μάικλ Φρόμαν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια «εκτίμηση» των επιπτώσεων που θα έχει το Brexit στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το 2013 με στόχο τη δημιουργία μιας τεράστιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος φαίνεται πάντως ότι ενίσχυσε τον σκεπτικισμό που εκφράζεται για τη συνθήκη, καθώς πολλοί επικρίνουν τη μυστικότητα των διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή, τρεις ημέρες μετά το δημοψήφισμα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η συμφωνία «δεν οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση» και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Μεξικό: 149 νεκροί από τα 7,1 Ρίχτερ

Φονικά αποδείχθηκαν τα 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό καθώς ο αριθμός ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη